петок, 30 јануари 0759  |  Вести денес: 0

Трибина „Политика на квалитет-зголемена конурентност“ во Неготино

Во Неготино се одржа средба со производители, здруженија и преработувачи на земјоделски производи на тема Политика на квалитет-зголемување на конкурентноста на производите преку добивање на заштитени ознаки за квалитет.

DSC_0165

Сребта беше во организација на секторот за маркетинг и квалитет на земјоделски производи, Одделението за стандарди и квалитет при Министерството за земјоделство и локалната самоуправа.

На средбата стручни лица од ресорното Министерство пред присутните извршија презентации од повеќе области и тоа производи со заштитетена ознака на потекло, географска ознака и традиционални специјалитети, беше појаснета процедурата за заштита на земјоделските производи и преработки со ознаки за квалитет во ЕУ и во Република Македонија, вклучените институции, како и соодветната законска регулатива.

DSC_0177

На трибината беше актуелизирана состојбата со заштитетните производи во нашата држава, беа претставени предностите на производите кои се со заштитени ознаки за квалиотет, а исто така се изврши и промоција на мерката за финансиска поддршка.

Маркетинг

Нема коментари.

Додади нов коментар