сабота, 31 јануари 2015  |  Вести денес: 0
spasov

Почна реконструкцијата и реновирањето на центрите за социјална работа

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов престојуваше во работна посета на Пробиштип по повод започнувањето на имплементацијата на Проектот „Реновирање на центрите за социјална работа”. Имено, станува збор ...
kancelarija socijala

Во Чашка се отвора дисперзирана канцеларија на Центарот за социјални работи

Чашка ќе биде првата општина во Македонија во која ќе работи дисперзирана канцеларија на велешкиот центар за социјални работи. Привршуваат подготовките за отпочнување со работа на подрачната канцеларија на Центарот за ...
negotino

Донација за социјално загрозено семејство во Неготино

Неодамна за потребите на едно социјално загрозено семејство од градот претставници на неготинскиот Центар за социјална работа доделија предмети за домаќинството и кујнски прибор, кои сигурно е дека добро ќе им дојдат ...
zimuvanje,

Бесплатно зимување за децата од Пробиштип

Сите корисниците на постојана парична помош, социјална парична помош и посебен додаток до 14 екември 2012 година може да аплицираат за користење на бесплатна услуга за одмор и рекреација (зимување) за своите деца. Услугата ...